Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Pulpeciki z udek kurczaka

mrsreadbooks

*

Przepyszne i soczyste pulpeciki z gotowanych udek na pewno zasmakują wszystkim, a szczególnie najmłodszym. Do zrobienia ich można użyć  mięsa z rosołu . Nie podam Wam ilości natki pietruszki i koperku , jaką trzeba użyć do tego dania, ponieważ sami o tym zdecydujecie :) . 

Składniki : 

- 4 udka z kurczaka 

- pół  szklanki bułki tartej 

- 1 jajko 

- 2 łyżki szczypiorku 

- koperek 

- natka pietruszki 

- sól i pieprz 

Wykonanie : 

1. Udka ugotować do miękkości tak, aby mięso odchodziło od kości. Mięso obrać i drobno pokroić . 

2. Do mięsa dodać pozostałe składniki . Dobrze wymieszać , formować małe pulpeciki i usmażyć na rumiano z dwóch stron . 

IMG_20170329_124538_218_wm
20170329_124814_wm

20170323_131645

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci