Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Panna cotta z mleka kokosowego

mrsreadbooks

Pyszna , lekka , orzeźwiająca i do tego błyskawiczna w wykonaniu panna cotta z mleka kokosowego z odrobiną skórki otartej z limonki. Pamiętajcie żeby przed starciem limonkę sparzyć wrzącą wodą. 

Składniki : 

- 3 łyżeczki żelatyny 

- 500 ml mleka kokosowego

- 2 łyżki miodu 

- skórka otarta z limonki 

Wykonanie : 

1. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody . Odstawiamy by napęczniała. 

2. Do rondelka wlewamy mleko kokosowe i dodajemy miód. Doprowadzamy do wrzenia, ale nie gotujemy.  

3. Mleko ściągamy z ognia i dodajemy żelatynę. Mieszamy do rozpuszczenia się żelatyny . 

4. Całość rozlewamy do malutkich miseczek. Czekamy aż ostygnie. Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny . Przed podaniem obsypujemy skórką otartą z limonki . 

IMG_20170422_182045_664_wm

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci