Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Omlet z pieczarkami i chili

mrsreadbooks

*

Znów, kiedy nie miałam pomysłu na kolację i sama nie wiedziałam, co chcę zjeść, uratowały mnie jajka, z których powstał ten omlet. Wyszedł dosyć cienki, ponieważ robiłam go na dużej patelni. Po usmażeniu do środka możecie dodać co tylko chcecie. Ja posmarowałam omlet serkiem typu Philadelphia i  wkroilam pomidory z bazylią. 

Składniki : 

- 3 jajka 

- 2-3 łyżeczki świeżego koperku 

- 2 chili z zalewy octowej 

- 2 małe pieczarki 

- olej kokosowy lub inny tłuszcz do smażenia 

- świeżo mielony pieprz i sól morska 

Wykonanie: 

1. Całe jajka rozbełtać w misce, do momentu aż pojawi się piana. Dodać koperek i mieszać jeszcze przez minutę.

2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Wlać masę jajeczną. Smażyć z jednej strony przez ok 3 minuty na średnim ogniu.

3. Po upływie ok 2,5 minuty dodajemy cieńko pokrojone pieczarki, posiekane chili i przyprawy. Odwracamy omlet na drugą stronę i smażymy do momentu zarumienienia się pieczarek. 

IMG_20170516_194618_927_wm

IMG_20170516_194618_928_wm

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci