Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Nadziewana kiełbasa

mrsreadbooks

To chyba najlepsze danie z użyciem kiełbasy jakie jadłam. Wszystko do siebie pasuje, a marynata wyszła tak dobra, że wyjadałam ją kromkami chleba.

Skladniki: 

- 2 czerwone cebule

- 8 sztuk kiełbasy np. śląskiej 

- 8 papryczek chili z zalewy octowej 

- żółta papryka

- masło do wysmarowania formy 

- 500ml piwa

- 200ml keczupu 

- tabasco, lub inny podobny sos 

Wykonanie: 

1. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w słupki.

2. Kiełbasę naciąć wzdłuż. Włożyć do środka cebulę, paprykę i po jednej papryczce chili.

3. Kiełbaski przekłuć wykałaczkami, lub związać sznurkiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200°C. Piec ok 15 minut.

4. Do brytfanny dołożyć resztę cebuli i papryki. Całość podlać keczupem, piwem i sosem tabasco. Zapiekać 20 minut ( można dłużej ).

20170606_142056_wm

20170606_142529_wm

20170606_142149_wm

Komentarze (1)

Dodaj komentarz
  • izaa_a

    fajna propozycja ;)

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci