Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Kakaowe ciasto z czerwonej fasoli

mrsreadbooks

*

Dzisiaj z radością przedstawiam ciasto, które zjecie bez wyrzutów sumienia. Znalazłam je kiedyś w gazecie, wycięłam i tak czekało aż nadejdzie jego czas.

Pyszne kakaowe ciasto na bazie czerwonej fasoli, nie ma dodatkowego cukru ani mąki. Jeśli macie ochotę możecie na wierzchu oblać je roztopioną gorzką czekoladą i obsypać odrobiną orzechów. Ciasto robiłam w keksówce, która miała około 28cm długości. 

Składniki : 

- 1 banan 

- 1 puszka czerwonej fasoli 

- 2-3 łyżki gorzkiego kakao 

- 2 jajka 

- płaska łyżeczka proszku do pieczenia 

Wykonanie: 

1. Do miski wrzucić całe jajka, kakao, proszek do pieczenia i banan.

2. Fasolę opłukać pod bieżącą wodą i dodać do reszty składników. 

3. Całość zblendować na gładką masę, przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40-45 minut w 180°C bez termoobiegu. 

IMG_20170728_115828_562_wm

IMG_20170728_115828_561_wm

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci