Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Zupa z mięsem mielonym

mrsreadbooks

*

Pyszna, sycąca i bardzo łatwa w przygotowaniu. Po zjedzeniu tej zupy, drugie danie nie będzie potrzebne. 

Składniki: 

- 500g mięsa mielonego wieprzowego 

- 2 pory 

- 2 kostki rosołowe 

 - 2-3 serki topione śmietankowe 

- 1 liść laurowy 

- 3 ziarna ziela angielskiego 

- pieprz i sól 

- masło do smażenia 

Wykonanie: 

1. Z kostek przyrządzić bulion, dodać ziele i liść laurowy.

2. Mięso podsmażyć i dodawać do gotującego się wywaru.

3. Pory oczyścić i pokroić w plasterki, podsmażyć. To samo zrobić z pieczarkami. Całość wrzucić do zupy.

4. Serki roztopić w wywarze. Doprawić i gotować jeszcze przez 5 minut. 

IMG_20170909_133526_533_wm

IMG_20170909_133526_534_wm

 

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci