Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Domowe tortille

mrsreadbooks

*

Przepyszne i szybkie w wykonaniu domowe tortille, które wyśmienicie smakują z każdym mięsem, sosami i wszelkiego rodzaju dipami.

Składniki: 

- 200g mąki 

- 100ml ciepłej wody 

- 1 łyżka oleju 

- pół łyżeczki soli 

 Wykonanie: 

1. Mąkę wymieszać z ciepłą wodą, olejem i solą. Zagnieść ciasto i pozwolić mu odpocząć przez około 20 minut. 

2. Ciało podzielić na osiem części i uformować kulki. Bardzo cienko rozwałkować i usmażyć na suchej patelni. 

received_848338121982932_wm

20171017_105949_wm

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • Gość: [Karolina] 95.160.78.*

    Da się je zawijać? Czy są bardziej chrupkie?

  • mrsreadbooks

    Można zawinąć od razu po zrobieniu. Później robią się chrupkie.

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci