Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Tosty z porem

mrsreadbooks

Jest takie miejsce na świecie, które uwielbiam najbardziej ze wszystkich. Walia -piękne widoki, cudowna kuchnia, gdzie zawsze można zjeść świeżo. Te tosty są inspirowane kuchnią walijską. Szybkie w wykonaniu, poratują o każdej porze dnia.

Składniki: 

- 2 pory

- odrobina oliwy z oliwek 

- 30g masła 

- 4 kromki ciemnego pieczywa 

- 4 łyżki musztardy 

- 80g sera cheddar 

- pieprz 

Wykonanie: 

1. Por pokroić w krążki. Usmażyć na odrobinie oliwy z oliwek i maśle ( ok 5 minut ).

2. Pieczywo opiec w opiekaczu. Każdą kromkę posmarować łyżką musztardy, wyłożyć na wierzch por i ser. 

3. Całość zapiec, aż ser zrobi się lekko złoty. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

IMG_20171019_094526_882_wm

Komentarze (1)

Dodaj komentarz
  • Gość: [Zuza] *.pool90-75-215.dynamic.orange.es

    ale muszą być smaczne :)

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci