Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Batoniki owsiane z rodzynkami

mrsreadbooks

Przepyszne batoniki, które idealnie nadają się jako dodatek do kawy. Dobrze smakują rozkruszone i zalane mlekiem - szybki pomysł na śniadanie. Rodzynki można zastąpić żurawiną, a margarynę olejem kokosowym ( stałym ). 

Składniki: 

- 150g masła lub margaryny 

- 100g brązowego cukru 

- 4 łyżki miodu 

- 250g płatków owsianych górskich 

- 80g rodzynek 

Wykonanie: 

1. Piekarnik rozgrzać do 180°C. 

2. W rondelku rozpuścić masło, cukier i miód. Mieszać, aż składniki się rozpuszczą.

3. Całość przelać do miski. Dodać płatki i rodzynki. Wymieszać.

4. Masę przelać do blaszki o wymiarach mniej więcej 20×20cm. Piec 30 minut lub do momentu, kiedy wierzch zrobi się złoty. 

5. Po wystygnięciu pokroić. 

20180202_161208_wm

20180202_161245_wm

Komentarze (1)

Dodaj komentarz

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci