Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Spaghetti carbonara

mrsreadbooks

 *

Tylko cztery składniki, ok 30 min pracy i obiad mamy gotowy! Przepyszne spaghetti carbonara, które posmakuje każdemu. Do swojej porcji dodaję odrobinę płatków chili.

Składniki:

- 500g spaghetti

- 300g wędzonego bekonu

- 4 żółtka

- 120g parmezanu - startego

Wykonanie:

1. W dużym garnku zagotować wodę z odrobiną soli i gotować makaron ok 12mint. Gdy będziecie odcedzać, zostawcie 150ml wody, w której gotował się makaron.

2. Bekon podsmażyć, aż będzie chrupki.

3. W misce wymieszać żółtka z parmezanem i dodać 2 łyżki wody z makaronu. Wymieszać.

4. Zmniejszyć ogień na patelni, w której podsmaża się bekon. Dodać makaron i resztę wody. Wymieszać.

5. Patelkę zdjąć z ognia. Dodać miksturę z jajek do spaghetti i dokładnie wymieszać. Doprawić świeżo mielonym pieprzem bezpośrednio na talerzu.

IMG_20180410_144505_247_wm

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci