Menu

Zrób i zjedz

Małe i duże co nieco

Biszkopt bez proszku do pieczenia

mrsreadbooks

* Najlepszy i niezawodny biszkopt, który zawsze się udaje. Jest wysoki, puszysty i pyszny. Nie ma w nim grama proszku do pieczenia i jest idealny do każdego tortu. Do zrobienia go używam tortownicy o przekroju 24cm. Składniki: - 4 jajka rozmiar L&nbs... więcej

Ciasto z jabłkami i parmezanem

mrsreadbooks

*  Tak! Dobrze czytacie. Na dzisiaj mam dla was idealne ciasto na chłodne dni. Jabłka, cynamon, orzechy włoskie i parmezan idealnie się komponują i przybliżają nieco świąteczny nastrój.  Składniki:  - 200g masła  - 150g brązowego ... więcej

Kluski z ricotty w sosie pomidorowym

mrsreadbooks

* Przepyszne i dosyć szybkie w wykonaniu małe kluseczki z ricotty i szpinaku. Wyjątkowe w smaku. Dobre na obiad lub ciepłą kolację. Składniki:  Kluseczki:  - 300g mrożonego szpinaku  - 400g ricotty  - 100g parmezanu ( startego ) -... więcej

Biały sos do frytek

mrsreadbooks

* Z dodaniem tego przepisu czekałam do  swoich urodzin, które są właśnie dzisiaj. Sos, który przedstawiam poniżej jest najlepszym obiadowy wspomnieniem mojego dzieciństwa. Jest to przepis mojej babci. Uwaga - są tutaj kostki rosołowe. Nie zmieni... więcej

Klasyczne Brownie

mrsreadbooks

* Znam tylko jedną osobę, która nie lubi czekolady, a Wy? Dla całej reszty czekoladoholików to ciasto będzie spełnieniem. Pyszne, puszyste w środku, a chrupiące z wierzchu brownie czekoladowe. Ja uwielbiam, mój mąż uwielbia. Czego chcieć więcej? ... więcej

© Zrób i zjedz
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci